Баница с газирана вода

Баница с газирана вода

Хапва ли ви се вкусна, приятна и лесна за приготвяне баница? Може би едно от най-големите предимства на тази, освен безспорно добрите й вкусови качества е, че е и доста лека. Опитайте я и ще се убедите сами.

Необходими продукти:

1 пакет листи за баница Фамилия – предпочитам тези, защото са от 500 гр., а и съм се убедила, че с тях баницата се получава много добре
4 яйца

1 газирана вода от 0,5 мл.

сирене – 200-250 гр., като е важно да от това, което се троши, а не се маже

олио – 100 мл.

кухненски нож – 1 бр.

Как да я приготвим:

Разбиваме четерите яйца, като за да ни е по-лесно, можем да добавим малко от газираната вода при тях в началото. След като ги разбием добре, прибавяме малко по малко сиренето и го натрошаваме с помощта на вилица, така че да не останат големи бучки. Добавяме олиото, разбъркваме леко и накрая изсипваме газираната вода.
Намасляваме тавата, в която ще печем баницата и започваме да редим – две кори, смес, две кори, смес, като от сместа добавяме около 1 средно-голям черпак, пълен почти догоре. Подреждаме листите така, че да са равномерно разпределени и да не се получи голямо спластяване на едно място. Последният лист трябва да е с подгънати навътре краища. След като сложим и него, изсипваме останалата част от сместа.
Тук влиза в действие кухненския нож, за който се чудехте преди малко какво прави при необходимите продукти. Използва се, за да се понамушка наредената вече баница, така че сместа да проникне добре навсякъде, да се отстранят образувалите се бабуни.

След това велико дело, можем да сложим нашата баница във фурната, която предварително сме загряли на 200 градуса. Когато забележим, че баницата ни ври в периферията на тавата, намаляваме на 180 градуса и си засичаме 30-35 минути или, иначе казано, докато се позачерви отгоре.
Когато я извадим, я попиваме с домакинска хартия и като поизстине малко, е готова да си я хапнем топличка, но и изстинала не е за пренебрегване.

Добър апетит и ще се радваме да споделите отзиви, когато я опитате!

Баница с газирана вода 1372953116295 1372953167096