БАНИЦА С КЪСМЕТИ

баница с късмети

баница с късмети

БАНИЦА ЗА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ

Баница с късмети е задължително да има на трапезата на Коледа, както и на Нова година. Е, това е една традиция за наричане на всичко добро, което искаме да ни се случи. Ето една лесна рецепта за баница с късмети.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БАНИЦА С КЪСМЕТИ

/вижте в сайта предложения за късмети/

1 пакет кори за баница

2-3 яйца – по предпочитания

сирене или извара, а защо не и двете – количество пак според вкуса

сода

кисело мляко

олио

дрян

късмети

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

/от лесен по-лесен/

Всички продукти трябва да са със стайна температура. Не започвайте веднага след като сте ги извадили от хладилника. Нека да постоят известно време в стаята, за да се затоплят.

Намажете тавата, в която ще печете с олио. Важно е корите са са пресни и меки, за да не се начупват. В по-голяма купа разбийте яйцата добре. Прибавете малко олио, намачканото сирене и/или извара, и киселото мляко, в което предварително сте сложили содата и сте изчакали да „кипне“. Всичко това разбъркайте внимателно.

След това редите ред кора, ред плънка, като на всяка кора, на тънка струйка добавяте малко олио. Може да подреждате корите една върху друга, а може да направите баницата – вита. Ако са ви много тънки корите навивате по две наведнъж, като плънката се слага по дължината на кората от едната страна и навивате на руло.

Най-важната част е да приготвяте баницата в добро настроение и позитивни мисли. Подреждайте късметите както решите, като задължително да има клонче дрян за здраве и паричка.

Пече се на умерена фурна, 170 градуса, добре е да е предварително загрята.

След като придобие златист цвят и малко преди да я извадите намажете я отгоре с краве масло.

Това е чудесна на вкус баница с късмети, която не е много тежка, защото е приготвена само с 2 яйца, но е и вкусна и ароматна, заради маслото.

Вижте тук предложения за КОЛЕДНИ КЪСМЕТИ:

http://pojelania-podaraci.eu/koledni-kasmeti/

http://pojelania-podaraci.eu/koledni-kasmeti-2/

Весели празници и сбъднати късмети!

баница с късмети