Годината на Дървения Петел 2017

година на петела

Какво да очакваме през годината на Дървения Петел

Годината на Петела ще е доста сложна и противоречива. В основата й ще стои самия характер на това лукаво и конфликтно създание. А същността на тази птица – извикваща слънце и символизираща огън, прави, в съчетание с дървото, една доста взривоопасна смес.
Мисля, че думата конфликт ще бъде определяща за идната година. Това ще се отнася, както за политически работи, така и за бизнес.
Но ако в политиката, това няма да донесе нищо повече, освен нови войни и човешки трагедии, то в бизнеса ще даде възможност на доста предприемачи да се захванат с нещо ново, дори революционно – като направление, а не политическа окраска и в крайна сметка- ще спечелят.

Това се отнася основно за тези, чийто бизнес отдавна крета или за много проспериращите.
За добре свързващите двата края, годината ще донесе подем и изкачване на по-високо стъпало в живота.
Ще се ‘облажат’ и кариеристите – годината обещава повишение и премии. А също и откриване на нови, по-доходни длъжности.
За тези, които търсят работа, приятна изненада ще бъде отварянето на доста работни места. Както и за социално слабите, чиито помощи ще нараснат съществено. Е, относително, разбира се, но съществено за тях.
Това ще се дължи на политическите конфликти – тези, които обикновено се решават по абсолютно мирен начин – със замазване очите на електората. Нека, поне хората малко да ‘намажат’ от това.

Природата също ще се бунтува – ще продължат и неестественните затопляния, и земетресенията, и пожарите. Както винаги, благодарение на маговете, България ще бъде защитена от всичко най-лошо. Да не забравяме и за наводненията – горката Европа, наистина не й върви!
По-подробна прогноза за света ще направя към края на януари месец, а засега мисля, че на всички ще им интересно това, което засяга самите тях.
Този хороскоп също така е предварителен, защото най-точно нещата се очертават една седмица преди започването на новата лунна година.
За разлика от астрологическия хороскоп, магическият се старае да предвижда не само най-вероятностното развитие на събитията, а и възможните варианти на бъдещето.

Затова, колкото по-близо сме до началото на годината, толкова повече се стяснява и избора на съдбата.
Но тъй, като не искам да ви тормозя с тънкости от занаята- да преминем към предсказанието.
Ако говорим за прогноза, според годината на раждане то, разбира се, най-добре ще бъдат Петлите. Дървени, огнени, водни- всякакви – те ще имат възможност тази година да ‘хванат’ Синята птица на щастието директно за опашката и да я задържат.
Но всичко ще зависи от техните ‘ловджийски’ умения и особено от интуицията – за да знаят къде да я причакат.
Голяма помощ в това би им оказало изображението на самия петел – без значение в каква форма. Има и специални талисмани, кодирани предварително, които след това се свързват енергийно със самия човек. Освен изображения на Петела, това са торбички с билки за здраве – Петела все пак е дървен, полумесеци – като защита от прекомерно въздействие на огнената, конфликтна и разрушаваща същност на годината, пирамиди с определен цвят и размер, които хармонизират полето в жилището и го пазят от зли мисли, семейни кавги и други, специално подбрани за годината талисмани.
Тези талисмани имат значение не само за Петела, а и за всички знаци.

Ръчно плетени торбички за подарък

Година на ПЕТЕЛА – Дърворезба ПЕТЛЕ

Петле от естествена вълна

Сред другите късметлии се нареждат Змиите и Глиганите. За тях годината ще е много добра, особено във финансов аспект. Очакват ги придобивки – жилища, коли, банкови сметки… До тях се присламчва и Тигъра – най-накрая ще има собственно жилище! А тези, които вече го имат, ще се сдобият с още едно. Друга приятна изненада – край на самотата. Тигрите и от двата пола, особено тези, които досега се размотаваха с неподходящи партньори, най-накрая ще се задомят и ще намерят в този брак всичко, което са искали от живота си.

Маймуната, ако иска да получи нещо от живота, трябва да спре да завижда на всички и за всичко. Не говоря за разяждаща завист, която съсипва живота на човека – за тези случаи е необходим психиатър, а за обикновената, житейската, към която сме склонни почти всички. Оставете на мира успехите на другите и се захванете със своя работа. Тогава късмета ще дойде и при вас.
За тези Маймуни, които са прекалено добрички, за да завиждат, един съвет – не всеки заслужава да му се помага, не всяка глава е за вашите рамене. Оставете натрапниците да си решат своите проблеми сами, а не това да става за сметка на вашето лично време и емоции. Стига сте се правили на кошче за душевни отпадъци! Помислете за себе си и тогава годината ще ви донесе това, което най-много очаквате.
За Бивола тази година ще е скучна, но стабилна. Всичко остава същото, няма големи подеми, но няма и катастрофи. Във финансово отношение нещата ще се подобрят, но съвсем малко. Личните работи ще останат на същото ниво, а здравето ще бъде дори по-стабилно от преди.
Заекът и Кучето ще се захванат с планирането на бъдъщето и с изграждане на фундамента на своето благополучие. Живота им ще бъде хубав, но само след като подредят всичко предварително.
А за Овцата се пада само планиране. Има години, когато човек трябва да върши неща, а има и такива – когато да ги обмисля…
Плъхът тази година ще намери, къде да похарчи своите дългогодишни спестявания. Сделката ще е много добра, стига да не прави глупости.
Конят трябва да помисли, кои са приятелите му и кои – врагове. Кого да задържи и от кого да се отърве. От преценката му зависи прекалено много в неговия личен и професионален живот. И друго – трябва да спре да се вслушва в съвети – чиито и да е, освен тези от съпрузите.

Драконът, още едно хвъркато добиче, без значение, че е митологично, ще раздели с Петела част от късмета и дори ще се изяви публично, при това с голям успех. В кърпа му е вързан успеха при другия пол и дори кръшкането му ще мине незабелязано.
Като става дума за кръшкачи, колкото да ми е мъчно за институцията на брака, но тази година ще е повече от благоприятна за тях. Удават им се страхотни забежки, невероятни свалки, направо холивудски гаджета… Обаче… Обаче и разводите тази година ще се покачат рязко, като една от основните причини, наред с пиенето, ще бъде изневярата. Така, че имайте го предвид. Или ако искате, постъпвайте като един добре познат персонаж – дайте ми това, което искам и ще платя цената!
Само гледайте, в цената да не влизат щастието и любовта. А за това са нужни двама. Не трима.
Според зодиите, можете да определите горе-долу, разбира се, към какво да се ориентирате тази година и от какво да се предпазите. Но запомнете едно– няма неща, които не могат да бъдат променени.
Магическото ясновидство се прави, не за да се фиксират всички беди и всички добрини, а за да се отворят очите на човека и да му покаже – какво би могло да се случи, ако той не вземе мерки. Или да вземе – за да станат хубави неща.
Нашата съдбата зависи само от нас и от нищо друго. И ако човек приеме тази даденост, той ще е сам стопанин на своя живот.

И така, да преценим, какво ще вземем със себе си в Годината на Петела и какво да заобиколим.

Водолей – постигане на целта, изпълнение на съкровени желания. Да се внимава за пречки от страна на роднини. В семейството нещата са същите, обаче има вариант за един бурен флирт за някои от водолейките.
Риби – решаване на семеен проблем, свързан със земя и наследство. Откриване на собствен бизнес. Кредит от банка трябва да се взема много внимателно, при прецизен избор на самата банка. Иначе има опасност да останете на улицата и без гащи.
Овен – издигане в служебната кариера. За свободните професии и не толко свободните – решаване на финансовия проблем, който ги мъчи отдавна – социалната осигуровка. И здравната също.
Телец – решаване на здравословни проблеми и сполучлив брак. Годината е доста добра за него.
Близнаци – страхотен финансов удар и блестяща кариера. В любовта да са предпазливи, за да не я загубят.
Раци – намиране на своето истинско място под слънцето и неочаквани пари. Стига им толкова.
Лъв – най-доброто в живота – здраве, щастие, късмет, кариера, финансова стабилност, лично щастие – за този огнен знак Петела се грижи с най-голямата любов.
Дева – дългоочаквано решаване на тежки проблеми и най-накрая – светлина в живота.
Везни – ще решат накрая какво искат от живота и с това ще улеснят околните безкрайно.
Скорпион – има две зодии – Скорпиони и ухапани от тях. Тази година ухапаните ще са по-малко. Иначе на Скорпионите им върви винаги, защото използват мозъка си за решаване на проблеми. А не хленчат, като повечето от зодиите.
Стрелец – тази енергийна огнена зодия не бива да бъде подценявана. Ако тя отговаря на същността си – мощ, сила, енергия, тя ще преодолее планини и ще прекоси морета. И ще постигне своето. За съжаление, нищо няма да им бъде поднесено на тепсия, обаче всичко, за което ще се борят, ще го постигнат.
Козирог – тази година ще е преломна в живота ви. Ще си заминат неприятностите, ще се решат сериозни проблеми и ще настъпят мир и тишина. За тези, които вече отдавно са решили своите проблеми, година на много мощен старт и успех абсолютно във всички начинания.

Борислав Димов

Източник http://magicaura.com

 

Още за символиката на ПЕТЕЛ http://pojelania-podaraci.eu/petel-simvolika/