Идеи за боядисване на яйца

130
Трапезата на Великден

Идеи за боядисване на яйца има много. Сега ще ви припомним тази, която се свързва с боядисването на яйца с лучени люспи.
Събирайте лучените люспи, защото те имат широко приложение. Но в сега ще поговорим за Великден.
Пригответе си люспите от лук. Нарежете ги на парченца. Лесно е като ползвате остра ножичка. Пригответе си и финни дамски чорапи или чорапогащник. И естествено – яйца.

Как се боядисват яйца с лучени люспи

Намокряте яйцето с вода. Ако е бяло ще се получи по-ефектно. Овалвате го в лучените люспи. даже добавяте при необходимост. След това го овивате с парче от дамския чорап. Стягате дане се развърже. Пригответе така около десетина яйца и тогава ги сварете. Междувременно си разтворете боите. Накисвате в тях вече сварените яйца с луспи от лук, но без да ги разопаковате, а така както са си с люспите. Оставяте ги да постоят десетина и повече минути преди да премахнете от тях чорапчето и люспите. Стават прекрасни шарки.

Друг метод за боядисване на яйца с люспи от лук е да накиснете за малко люспите в топла вода да поомекнат и без да ги режете за обвиете с тях яйцето. След това го стягате добре с марля или парче от фин дамски чорапогащник и така сварявате яйцата. След като са готови изчаквате да поиснитан и махателюспите от лук и марлята. Яйцата са мече боядисани.

Идеи за боядисване на яйцаВсяко боядисване на яйца може да бъде много забавно!

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!