Къде да празнувам рождения си ден?

къде да празнувам рождения си ден

къде да празнувам рождения си ден

Чудите се къде и как да празнувате рождения си ден?

 

Ако сте все още във възрастта (физически или духовно), когато тези празници ви носят радост, нетърпение и удовлетворение, то непременно си подгответе забавен празник, за да му се насладите за пореден път с цялото си сърце и душа. Ако, обаче, сте в положение да организирате рожден ден на друг човек, колкото и да ви е близък или не, то това условие също е задължително. С две думи – има ли рожден ден, трябва парти!

В днешно време, най-практично, евтино и без нерви и излишно напрежение, това може да се случи в заведение. Не, не се колебайте или не отричайте дори въпроса за цената да е най-водещ. Много опитни в това отношение хора ще ви посъветват същото – наистина в заведение излиза по-евтино. Вкъщи винаги се разпростирате и купувате какво ли не, в какви ли не количества от притеснение дали ще стигне. А и цените вече са толкова високи по магазините, че няма как да не похарчите стотици левове за един рожден ден.

Само сметнете алкохола, безалкохолното и тортата и вече сте над 100 лв.

Тези стотици ще бъдат по-малко, ако отидете на заведение. А и в заведенията вече не слагат големи надценки, поради общото икономическо състояние. А в заведение ще поръчате толкова, колкото е необходимо, без излишни количества по отношение и на храна, и на алкохол, и на безалкохолни. Ще бъдете независими по отношение на гостите си. Може да си тръгнете, когато пожелаете. А това хич не е малко предимство. Тези от вас, които са чакали с нетърпение запилите се гости вкъщи да си тръгнат, знаят добре това.

Не забравяйте и факта за голямото предимство, че няма да се занимавате с приготвянето на храната. Както и всякакви допълнителни разходи по отношение на ток, време, чистене, миене и прислугване по време на празника.
Отивате в заведение и хапвате, пийвате, веселите се и си тръгвате доволни и щастливи! Нали все пак е вашият ден! А ако не вярвате, че, освен всичко, ще ви излезе и по-евтино, то разпитайте приятели и познати, направете си сами сметка за предишни празненства, колко сте харчили, а най-добре си изберете заведение и се консултирайте с тях, какво биха направили за вас за оптеределена сума, според броя на гостите. Днес повечето заведения се договарят на доста добри условия за такива частни партита.

Все още ли се питате се: къде да празнувам рождения си ден?

Е, да! Тук стигаме и до въпроса за избор на заведение. Набележете си заведение, което е на централно място. Така, откъдето и да идват гостите, ви ще е удобно. Друго предимство е, че когато е в центъра и решите да продължите празнуването в дискотека, то тя ще ви е близо, където и да се намира.

Набележете си заведение, което е не само е в центъра, но и на хубаво място в центъра. Това означава да не е в някакви малки улички, а на голяма улица, до която се стига лесно и има удобен транспорт.

И последният важен критерий е заведението да не е прекалено луксозен и скъп ресторант, който изисква и строго официално облекло. А елегантно, малко заведение, със собствен стил и уют. Атмосфера, която не би притеснила никого от гостите ви, а, напротив, всички ще се чувствате отлично. Такъв тип заведения в Италия се нарича траториа.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Тратториа

http://en.wikipedia.org/wiki/Trattoria

http://100procenta.info/italianski-restorant-vidove-italianski-zavedeniya

 

Траториата е тип заведение, което повече наподобява домашната обстановка. Това е вид италианско заведение, по-неофициално от ресторант, но по-официално от остериа (друг вид италианско заведение, подобно на механа). Обслужването е непринудено, виното се продава в гарафи вместо в бутилки и цените са ниски. Храната е изобилна (повечето са регионални или локални рецепти) и в някои случаи се сервира семейно (т.е. на общи маси). По избор, храната от траториата може да се взема за вкъщи. Друго предимство е, че в такъв тип заведения, ако все пак сте решили да празнувате вкъщи, се приготвя храната и ви се доставя, където пожелаете. Тип кетъринг.

За пример, такова заведение в центъра на София е Траториа Джорджо. Намира се в пешеходната зона на бул. Витоша, в непосредствена близост до НДК, спирка на метрото и разполага с места и на открито, и на закрито. Изключително подходящо заведение за празнуване на рожден ден. Залата е малка и ще събере само вашите гости. Може да договорите меню според отделения ви бюджет. А и освен предимствата за отличното централно местоположение на заведението, има и атракция по отношение на готвача. Той е италианец и ще приготви за вас по най-автентичен начин италианска храна. Разбира се, по отношение на кухнята може да разчитате и на национални специалитети, салати, ястия и мезета. С две думи, от личен опит, там ще направят за вас това, което си представяте, а ако не си представяте, то ще ви предложат идеи, как може да се случи един чудесен рожден ден.

Вижте снимки, а може и да харесате страницата, за да получавате винаги актуална информация:

https://www.facebook.com/TrattoriaGiorgio

Това е една перфектна идея за празнуване на рожден ден в София. Заведение, добри цени, централно място, нетрадиционен тип заведение, атрактивни храни и напитки и индивидуално внимание. Ако знаете такъв тип заведения и във вашия град, пишете ни, ще ги допълним.

Но, всъщност, темата на статията е, че най-добрият (от всички гледни точки) начин да отпразнувате рожден ден е в заведение. Е, разбира се, с условието е да изберете подходящото.

Весел празник!