Коледни аромати

Коледни аромати

Коледни аромати

Коледни аромати за разкош

За да овладеете емоциите си по празниците, за да се изпълните с чувство на благополучие и любов, използвайте силата на етеричните масла. Те са особено подходящи за тези, които имат нужда да подсилят самочувствието си и повдигнат настроението си. Етеричните масла стимулират енергийния обмен между емоциите и мисълта. Доказано е, че обонянието е свързано с хормоналната система, която пък влияе върху начина, по който се себеусещаме.
Канелата е, може би, най-коледното ухание от всички коледни аромати. Тя има затоплящ ефект и афродизиакални свойства. Комбинацията с другия от коледни аромати – ванилията, засилва усещането за бодрост, празничност и добро настроение. Действат антидепресивно.
Карамфилът расейва тревожността и вдъхва сигурност. Изключително подходящ е за моменти, когато се чувствате емоционално несигурни. Това е най-благоуханният от всики коледни аромати.
Екстрактът от черен пипер също вдъхва увереност и самочувствие, а се използава и като мощен афродизиак. Твърди се, че този аромат повишава бдителността и помага да преценяваме правилно околните и да не взимаме прибързани решения.
Портокаловото масло успокоява съзнанието и отпуска физическото напрежение. Създава усещане за домашен уют по време на коледните празници. Това е аромата от  всечки коледни аромати, който ни привлича да си стоим вкъщи.
Джинджифилът е лек срещу болезненото усещане за самота, което понякога празниците носят със себе си. Действа антидепресивно.
Уханието на лавандула зарежда с усещане за здраве, любов и вътрешен покой.
Розовото масло повдига духа и ни извисява над ежедневните грижи. уханието стимулира сърдечността и е изпитано средство срещу стрес и любовна мъка. Изпълва с чувство за удовлетвореност.