Молитва против уроки и магии

молитва против уроки

молитва против урокиМОЛИТВА НА СВ. КИПРИАН ПРОТИВ УРОКИ, МАГИИ, ЛОШИ ЕЗИЦИ И БОЛЕСТИ

В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин!

(След това се правят три поклона и се изчита молитвата)

Господи Исусе Христе, Сине Божии, помилуй ме грешния.

Господи Исусе Христе, Сине Божий, заради молитвите на пречистата Твоя Майка и на всички светии, помилуй нас. Амин.

Слава на  Тебе,  Боже наш, слава на Тебе Царю небесни, Утешителю, Дух на истината, Който се навсякъде и всичко изпълняваш, Съкровище на  благата и Подателю на живота, дойди и се всели в нас, и ни очисти от всякасквернота и спаси Благий, нашите души.

Свети Боже, светий Крепки, светий Безсмъртни, помилуй нас. (три пъти)

Слава на Отца и Сина и Светия Дух, и сега и винаги и во веки веков. Амин.

Пресвета тройце, помилуй нас, Господи, очисти греховете ни;

Владико, прости баззаконията ни; Светии, посети и изчеринемощите ни, заради Твоето име.

Господи помилуй (три пъти).

Слава на Отца и Сина и Светия Дух, и сега и винаги и во веки веков. Амин.

Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име; Да дойде Твоето царство; Да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята; насъщния ни хляб дай ни и днес; и прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на длъжниците си; и не въведи нас в изкушение, но избави ни от лукавия.

„Владико Господи, иисусе Христе, Боже Наш, който всичко държиш. Святи и благословени и Вечно съществуваш Цар на царете, Господ на господарите. Слава на тебе, седящия в светлината пред хиляди и милиони свети, ангели и архангели. Ти знаеш тайните на смирения твой раб Киприан, защото преди не познавах Тебе, Господи Вседержителю, Ти сам Господи Иисусе Христе, повит.ка мене недостойния и ме благослови и удостои да живея с любов и послушание пред Твоето милосърдие и да разпръсна силата на магията, защото и аз, Господи, задържах облаците и не пусках дъжд, връзвах земята и не даваше плод, лозите не се разлистваха, стадата не даваха мляко, мъжете да не се събират с жените си и те да не стават майки, братя да сененавиждат и семейства да се разделят, правех зимата лято и лятото зима. Всичко лошо, което  можех, правех, затова.

Господи, Боже наш, приеми моята смирена молитва и направи така, че който страда от лош дух или бъде омагьосан от магията, която пречи на Твоите люди и домът им веднага, където се порчете тази молитва с вяра пред Бога, да се освободи в името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин.

И откъдето е изпратена тази магия, неса се разпръсне от Твоите раби и със силата на Честния и Живототворящ Кръст, който прогонва всяка вражеска сила. Амин.

Ако магията е сложена в праг или в кожа, или в желязо, или под камък, ими под земя, или под дърво, да се разпръсне като дим, или ако е написано с мастило или кръв човешка, на добитък или на риба, или с каквото и да е направена, нека се разпръсне от Твоите раби, И ако магията е вързана с много възли или в кости прекарана или в гроб през иглени уши, или в бунар хвърлена, или с каквото и друго да е направена, нека се освободят Божиите раби (имената) от всяко зло действие на нечестивия дух, така щото с дръзновение да казват: „Господ е мой защитник, няма да се уплаша от никакво зло.“ Защото ти, Господи, си с мене. Твоята десница ме успокоява и тъй моля ти се, Господи Боже вседържителю, по молитвите на твоя смирен раб Киприан простри Твоята мощна Десница и милостиво погледни на твоите раби (имената) и им изпрати мирен и верен ангел пазител от всяко зло, за да славят Тебе Нашия Изкупител и Избавител Сега и винаги и во веки веков. Амин!

 

ТРОПАР

С твоето смирение и търпение, Свети Киприане, ти си станал равноапостол и си намерил благодат пред Бога. За истинската вяра си пострадал до кръв. Боговдъхновений, моли Христа Бога да спаси нашите души. Чрез силата на светия дух и победоносния Кръст си отблъснала уловките  на демоните Света Великомъченице Юстино. Девството си запазила и мъченица славна си се показала пред Христа. Затова ан девствениците и мъчениците си  светло украшение и си получила венеца на победата от Христа Бога.

 КОНДАК

От магьоническия занаят си се отказал, отче Киприане и си приел Божия дух. Показал си се пред народа достоен за уважение, затова заедно със Светъ Юстина моли Христа Бога да спаси и нашите души.