ОБУВКИ ЗА ПОДАРЪК

Поверия за обувки

 

Поверия за обувкиНЯКОЛКО ПОВЕРИЯ ЗА ОБУВКИТЕ 

Поверия, суеверия, «бабини деветини» и как ли още се наричат всички тези ритуали, които чуваме от приятели или се предават от поколения на поколения в рода ни. Колкото и да ги отричаме – все нещо си спазваме. Символиката има своето силно значение. Вярваме или не, доказано или не – всяка вещ си носи своята енергия, послание и влияние.

Дори обувките!

Поверията гласят, че най-добре е обувките да са от естествена кожа – това привлича положителната енергия и късмета. Ако обувките са качествени – това означа, че привличат стабилност и сигурност. Обувките не са само символ на просперитет. Те говорят много за стопаните си на всички останали, но още повече влияят енергийно за самия него. Изработени от естествени материали, обувките са енергиен проводник, който отвежда негативната енергия. Популярно е, че всяка точка от стъпалото отговаря на определен орган от тялото ни. В този смисъл обувките са от изключително значение – дали убиват и къде, как и къде се допират. 

Доста силни ритуали, свързани с обувки, помагат за преодоляване на различни проблеми. Такъв ритуал е купуването на нови обувки с точно определена цел и наричане. Например: купувам тези нови обувки, за да постигна сигурност и стабилност по отношение на доходите си. Както се грижите за обувките си, така ще се развиват нещата и по отношение на сигурността на доходите ви. Други примери: купувам тези обувки, за да вървя уверено напред по отношение на… (купуването на нов автомобил, намирането на нова любов, взимането на изпити, излекуване от… допълвате желаната цел).

Обувки за подарък също е решение, което носи своята енергийна сила. Да подарите обувки, да купите обувки на някого е акт на защита, подкрепа и сила по отношение на стабилността и сигурността на този, който ще ги получи. Наричането на обувките се прави при купуването и при подаряването – от там идва и популярното пожелание, когато купувате нова дреха или обувки: «да ги носите със здраве».

Ако желаете да помогнете и да подкрепите свой близък, роднина, приятел, дете по отношение на нещо конкретно, то непременно купете обувки и ги наречете за постигане на крайната цел. Колкото по-качествени са обувките, колкото са по-удобни и са изработени от естествени материали – толкова по-бързо и лесно ще се постигне желаната цел. Препоръчително е обувките да са произведени в България. Така са заредени с енергията на нашата земя и хора, което ни помага по-адекватно. С този нетрадиционен метод за житейско подпомагане постигате и допълнителния ефект да подарите нещо толкова необходимо в днешно време – качествени обувки. Всичко изброено до тук има своето отношение и към последващите грижи за обувките. Колкото по-добре се грижите за тях, толкова повече енергийната им сила се засилва.

Ако се чудите какъв подарък на купите на човек, който си има всичко – изключително подходящо е обувки, стига да ви е достатъчно близък, за да знаете номера или да ги изберете заедно. Но така или иначе винаги има възможност за подмяна на номер или модел. Ако не ви се обикаля или не знаете къде се предлагат качествени български обувки, то потърсете в интернет.

Българските производители на обувки, с опит, традиции и завладели международни пазари, са от гр. Пещера. Обувките на Пещера може да откриете и онлайн. Електронният магазин Обувалник предлага само обувки, произведени в България, Пещера.

Обувките са много неща – необходимост, здраве, аксесоар, престиж, но и силен енергиен манипулатор. Те придават сила и самочувствие. Обувките са инвестиция.

Ето още няколко популярни суеверия за обувките:

Ако ви се е развързала връзката на дясната ви обувка – то някой говори за вас и вероятно са неприятни неща.

 Ако в обувката ви е попаднало малко камъче – то през следващите 48 часа ще получите неочаквани пари. Чудесно поверие!

 Ако започне да се отлепва токът на дясната ви обувка, чакайте среща със стар приятел или познат.

 Ако започне да се отлепва токът на лявата ви обувка, в течение на седмица може да загубите приятел.

 Отлепя се подметката на дясната ви обувка – някой много ви се сърди, дори и да не говори за това.

 Отлепя се подметката на лявата ви обувка – през следващите 48 часа очаквайте добри дела от непознат човек.

Ако сложите монета в сватбената обувка на булката, то семейният й живот ще бъде от добър по-добър.

Друго вярване е свързано с качеството на обувките, материалите от които са направени, доколко са удобни и как сте се сдобили с тях.