Обувки за подарък

205
обувки, съмети за жени

обувки, съмети за жениЦветове, обувки и аксесоари за стилен външен вид

Всяка жена знае много добре кои цветове й подхождат и в кои се „губи”. Ако все пак не сте намерили „своите” цветове – не губете време. Идете в магазина и премерете, например, няколко еднакви блузи в различни нюанси. Веднага ще забележите, че при някои цветове изглеждате стилно, защото те подчертават вашите природни дадености – очите започват да сияят, косата заблестява, а вие се чувствате в тази дреха чудесно. А други цветове не ви вървят. Лицето изглежда бледо и се губи на техния фон. Значи това не са „вашите” цветове и те трябва да отпаднат при по-нататъшния ви подбор на тоалети. В гардероба ви може да присъстват няколко дрехи с необичайни цветове, но като цяло трябва да се придържате към своята тоналност.
Избирайки цветовите детайли за своя костюм,старайте се да ги следвате докрай. Може,например, в грима да повторите нюансите на тоалета, но с тон по-светли и той ще изглежда нежно и стилно. Не забравяйте, че е препоръчително да не се използват повече от три цвята в създаване на външния вид.
Обувките също помагат за постигане на стилна визия. Те трябва да бъдат винаги качествени и удобни. Във всеки дамски гардероб трябва да присъства универсален класически чифт, подходящ за всички случаи, ботуши, боти и удобни обувки за ежедневието. Ако се чувствате неуверено на токчета, то подберете елегантен модел с плоска подметка. Ако обувките ви карат да се чувствате некомфортно, то и походката ви ще бъде неуверена. А красивата походка е залог за успех и част от завършения стилен вид.
Едновременно с умението да се обличаме стилно, е важно и да можем да подбираме правилно аксесоарите си и да сме внимателни с тяхната употреба. Постоянно присъстващите и най-главни аксесоари за всяка съвременна жена са чантите.Те са различни – големи, малки, кожени, текстилни, плажни, за ежедневието, официални и т.н. Чантата, която избирате в определен момент, винаги трябва идеално да се съчетава с тоалета и да ви помага да изглеждате стилно.Това не означава, че трябва да бъде в цвета на дрехите. По-скоро обратното – в последно време все повече жени избират чанти в ярки цветове.Те могат да се комбинират с цвета на ръкавиците или обувките, което акцентира върху образа и ви отделя от обкръжаващите. Това е особено актуално в есенното мрачно време, когато се налага да носите топли якета, грейки и палта. Ярката чанта е като лъч светлина и повдига настроението – собственото и на обкръжаващите.
Задачата на украшенията е да завършат стилния ви образ. Има аксесоари, подходящи за едноцветни дрехи. Има и трицветни, които не изглеждат много ярко и може да ги носите с цветни или еднотонни дрехи с ярки нюанси. Но все пак се старайте да не прекалявате с аксесоарите.
Съществува, макар и не строг списък, от базовите вещи, които трябва да съществуват във всеки дамски гардероб. Главното от него е роклята в черно, кафяво, бордо или тюркоаз. С една дума – цвят, който би ви вървял, и в него бихте се чувствали комфортно при всякакъв повод. Към такава рокля може да подберете болеро за хладните вечери, бижута в тон и удобни, подходящи обувки.Това е класика, която никога няма да излезе от мода, към която могат да се отнесат трикотажните рокли и полите молив – строги, но практични и винаги уместни. Само трябва да подберете за полата няколко блузи в ярки или пастелни тонове за работа, подчертаващи вашата индивидуалност.
Класическите панталони не са задължителен елемент за гардероба ни, защото се носят в определени случаи. Но дънки задължително трябва да имаме. Можем да ги комбинираме с ризи, пуловери или кашмирени туники.
За да постигнете стилен и елегантен образ, прическата, маникюрът и гримът ви винаги трябва да са в идеално състояние.Не забравяйте, че освен за тоалета си, трябва да се грижите за кожата, ръцете, тялото и косата си – за себе си като цяло.

 Всички тези съвети може да ви послужат и при избор на подарък, когато сте решили да закупите дрехи, аксесоари или обувки.