Слънчогледът е символ на любов

слънчогледСимволиката на изображение на слънчоглед е много голяма.
Това цвете винаги гледа и следи слънцето. Слънчогледът се приема като символ на душевна радост и топлина. Счита се, че символизира сигурност и дълголетие. Поради това е изключително подходящо да подарите картина или пано с изображение на слънчоглед за юбилеен рожден ден – 50, 60, 70, 80 – годишнина.

Слънчогледът е символ и на вечна любов и закрила. Това прави изображението на слънчоглед (картина, пано, букет) изключително подходящо за подарък за младоженци, младо семейство или годишнина от сватба.
Слънчогледът е символ на енергия, радост и напредък.

Изображение на слънчоглед в офис привлича енергия за бързо развитие на дейността.

Слънчогледът е символ на царствено сияние и блясък. Той символизира вярата и знанието. Заради това има и изображение на слъчноглед върху резбованите иконостаси на Рилския манастир.

Слънчогледът е етикет на импулсивни натури и победители!
Според ФЪН ШУЙ изображение на слънчоглед се слага в Сектора на “Славата и Просперитета” за засилване на авторитета, просперитета, кариерата, успешен бизнес и популярност. Хората родени под елемента Огън, според Фън Шуй, са импулсивни натури, родени лидери и действат решително. За тях е подходящ подарък с изображение на слънчоглед, тъй като това ще подсилва лидерските им качества.

Още за СИМВОЛИКА НА СЛЪНЧОГЛЕДА