Св. Йоан Богослов помага на журналисти, телевизионери, книгоиздателства и интернет

йоан богослов

Св. Йоан Богослов – за съхранение на любовта, за запазване на семейството, помага на журналисти и телевизионни работници

Йоан Богослов е любимия ученик на Иисус Христос. Главната тема на проповедите на апостол Йоан Богослов била любовта към Бог и към хората като главната Божия заповед и основа на християнството. Светите евангелисти Йоан Богослов, Марко, Лука и Матей можем да молим за укрепване на семейството.

Светите евангелисти Лука и Йоан помагат на редактори, журналисти и телевизионни работници. Апостол Йоан също така е покровител на книгоиздателствата и интернет, от гледна точка на разпространението на православната култура. Понеже Йоан е роден в рибарско семейство, той също така се смята за покровител на риболовците.

 

Молитва

О, велики и всехвални апостоле и евангелисте Йоане, топъл наш застъпниче и бърз в скърбите помощнищче!

Помоли Господа Бога да прости всички наши грехове, извършени от нашата младост до сега в нашите дела, слова, мисли и чувства; помогни на нашите души, на нас грешните (имената) да се избавим от въздушни митарства и вечно мъчение, с твоето милостиво представителство да прославяме Отца и Сина, и Светия Дух сега и винаги и вовеки веков.

Амин.

 

Източник

http://svetlinaiikoni.blogspot.bg