Тиквеник

тиквеник

тиквеник

Най-хубав е тиквеникът с точени кори, но в днешния забързан ден малко жени имат време и условия да месят тесто и да го разточват сами, за да приготвят тиквеник. Затова ви предлагаме един много вкусен тиквеник с готови кори.

Нужни са ви 1 пакет кори за баница, около 1 кг тиква, 50-60 г орехи, олио, 1 ч. ч. захар, 4 пакетчета ванилия, малко канела, щипка натрошен на дребно карамфил.

Настържете тиквата на едро ренде, прибавете 3/4 от чашата захар, канела, карамфил и объркайте всичко това. Фините кори за баница са твърде тънки, затова слагайте по 2.

Разстилате корите, поръсвате пестеливо с олио, разнасяте от приготвената тиква по цялата кора, поръсвате с натрошени орехи и навивате на руло. Навитите рула поставяте в намазана с малко олио тава и печете на 180 градуса. Когато корите хванат загар, е напълно готов. Извадете от фурната и залейте веднага с горещ сироп, приготвен от останалата част от захарта, чаена чаша вода и 4 ванилии. Завийте с чиста памучна кърпа и оставете готовият тиквеник да се задуши.

Можете да го поднесете този невероятно вкусен тиквеник и поръсен с пудра захар.